Schab w sosie marchewkowym

4.48 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Propozycja dla osób, którym znudziły się tradycyjne schabowe - pyszne :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ok. 500 g schabu
    2 średnie marchewki
    1 cebula
    1/2 l bulionu mięsnego
    czubata łyżka mąki
    sól, pieprz, chili
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i chili. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schabowe z obu stron. Marchewkę ścieramy na grubej tarce.Cebulę drobno siekamy. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy marchewkę, cebule i całość zalewamy bulionem. Dusimy mięso pod przykryciem, na małym ogniu, przez ok. 50-60 minut. Na koniec schab wyjmujemy z garnka, a sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso z powrotem wrzucamy do sosu i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować