Schab w porach z pieczarkami

4.49 (185 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Szybkie, smaczne i łatwe do wykonania danie obiadowe.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -1,20 kg schabu
    -3 pory
    -20 dag pieczarek
    -sól
    -pieprz
    -majonez
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w porach z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab pokroić na plastry (grubość ok. 1 cm). Lekko rozbić, posypać solą i pieprzem.
    2. Odstawić do lodówki na noc.
    3. Następnego dnia pokroić pory na półtalarki, wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
    4. Na pory układać plastry schabu, obłożyć pokrojonymi na grubsze kawałki pieczarkami, posmarować majonezem.
    5. Piec pod przykryciem ok. 1 godz. 20 min. w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować