Schab w czosnkowo - koperkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolejna odsłona tradycyjnego schabu, tym razem w aromatycznym sosie.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    sól
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    3 łyżki mąki
    olej
    200 ml śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanego koperku

Schab w czosnkowo - koperkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu lekko rozbić.
  • 2. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
  • 3. Mięso obtoczyć w mące.
  • 4. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • 5. Śmietanę połączyć z solą, pieprzem, dodać 1 łyżeczkę mąki i 2 szklanki wody. Wymieszać.
  • 6. Schab zalać przygotowaną mieszanką śmietanową. Dusić pod przykryciem ok 20 min.
  • 7. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany koperek.
  • 8. Chwilkę razem poddusić.
  • 9. Inspiracja pochodzi z internetu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy