Schab Teriyaki

4.49 (168 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bajecznie proste i smaczne danie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    5 łyżek sosu Teriyaki
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso najlepiej dzień wcześniej zalewam sosem Teriyaki, dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek i przekładam do pojemnika.
    Plastry schabu smażę na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony aż się pięknie zezłocą, a sos się skarmelizuje (ok. 7 minut).
    Podaję z ryżem i surówką, opcjonalnie można posypać posiekaną dymką.

Porady

Sos Teriyaki to świetna szybka marynata do mięs i ryb, które wystarczy upiec lub podsmażyć na patelni grillowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.91 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować