Schab po bałkańsku z ajvarem

4.48 (183 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Świetna alternatywa dla mięsa schabowego

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500g schabu
    200g pieczarek
    1 średnia cebula
    1 papryka czerwona
    3 ogórki konserwowe lub kiszone
    puszka pomidorów w puszce krojonych
    1 łyżka ajvaru
    ząbek czosnku
    sól i pieprz
    szczypta papryki wędzonej ,oraz chili
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ajvar

Schab po bałkańsku z ajvarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w paski ok 1 cm, oprószamy solą pieprzem papryką wędzoną szczyptą chili oraz 2 łyżkami mąki.
    W garnku rozgrzać olej dodać mięso dusimy ok10-15 min, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki,pieczarki pokrojone na plasterki,dusimy pod przykryciem po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w paski,ajvar ,czosnek oraz pomidory , dalej dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie na sam koniec dodać ogórki pokrojone na plasterki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Pomidor Schab Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować