SCHAB PIECZONY W SKORUPCE ORZECHOWEJ

0 (0 ocen)

  • Średni

To danie wspaniale smakuje i ładnie się prezentuje. Polecam na każdą okazję.

  • Średni

Składniki:

  • - schab bez kości: 1 kilogram
    - posiekane orzechy (laskowe, włoskie): 20 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - bulion warzywny: 1 szklanka
    - listki laurowe: 2 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w skorupce orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj solą oraz pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  • 2. Orzechy wymieszaj z bułką tartą, jajkami i miodem.
  • 3. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i obłóż mieszanką orzechów, dodaj listki laurowe, podlej bulionem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piecz ok. 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować