Schab pieczony (marynowany obracany)

5 (1 ocen)

Schab pieczony do pieczywa nie tylko na święta

Składniki:

  • 1,5 kg świeżego schabu bez kości
    1 łyżeczka soli morskiej ( grubej )
    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
    1 łyżeczka ziaren kolendry
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    1 łyżeczka suszonej cebulki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab pieczony (marynowany obracany) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i natrzeć mieszanką przypraw wcześniej utartych w moździerzu.
    Umieścić go w naczyniu z pokrywką i wstawić do lodówki.
    Co 12 godzin obracać zlewając powstały sok.
    Po trzech dniach schab wstawić do piekarnika w naczyniu i piec 90 minut w 170 stopniach.
    Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę.
    Upieczony schab wystudzić i przechowywać w lodówce.
    Przed podaniem kroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować