Schab pieczony alla stek

0 (0 ocen)

Domowy schabik nie tylko na święta, zadowoli każde podniebienie

Składniki:


  • 1 schab bez kości ( ok. 2 kg )
    Marynata :
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki ketchupu
    2 łyżki przyprawy do steków
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab pieczony alla stek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać w miseczce i odstawić na 15 minut.
    Schab umyć, osuszyć i cały pokryć marynatą.
    Schab umieścić w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
  • 2. Potem schab z naczyniem wstawić do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zagrzania się piekarnika piec około 70 minut ( czas pieczenia zależy od wielkości mięsa ).
    Upieczony schab można podać na ciepło po 15 minutowym odstaniu gdy soki się zwiążą albo podać na zimno do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować