Schab duszony z pieczarkami i fasolką

5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny schab, tak przygotowany, w sam raz na rodzinny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    20 dag. pieczarek
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1 puszka białej fasoli
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    1 łyżki mąki
    1 szklanka bulionu
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    kiszone ogórki
    ugotowana na sypko kasza gryczana
    kilka listków sałaty
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z pieczarkami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pokrojone mięso w paski podsmażam na oleju, zdejmuje na talerz. Do oleju dodaje masło, szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaje pokrojone pieczarki i pokrojoną w paseczki paprykę, podsmażam, dodaję bulion, mięso, odcedzoną fasolkę, doprawiam solą, pieprzem, duszę na małym ogniu ok. 20 minut. Gdy mięso jest już miękkie, sos zagęszczam mąką zmieszaną z 1/4 szklanki wody. Mięso podaje posypane natką pietruszki z kaszą i kiszonymi ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować