Schab duszony z marchewką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, lekka propozycja na rodzinny obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab- 6 plastrów
    puszka kukurydzy
    marchewka
    sól i pieprz
    bulion-250 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bulion Dania główne

Schab duszony z marchewką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, pokroić w paski,przyprawić solą i pieprzem,usmażyć na rumiano, wlać bulion,
    2.Marchewkę umyć, obrać i pokroić obieraczką w cienkie paski,dodać do mięsa.
    3.Kukurydzę odsączyć i dorzucić do reszty składników.W razie potrzeby podlewać wodą.
    4.Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ok 1h.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować