Schab duszony w sosie śmietanowym z korniszonami

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Myślałam i wymyśliłam , kruchy schab duszony w mleku i rosole. Do tego kawałki korniszonów i śmietana 30 % , smaczny jakże inny obiadek dla całej rodziny.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu

    1 słoik korniszonów

    3 cebule

    1/2 litra mleka

    ziele angielskie

    sól

    1 szklanka śmietana 30 %

    3 łyżki mąki

    bulion 1 szklanka

    liść laurowy 2 szt

    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w sosie śmietanowym z korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Schab kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Mleko wlewamy do miski zanurzamy w nim schab . Dodajemy piórka cebuli . Zostawiamy na ok 2 godzimy , im dłużej tym lepiej. Plastry schabu obtaczamy w mące z dodatkiem soli . Smażymy na maśle kalcynowanym z obu stron na złoto. Dodajemy cebule z mleka.
  • 2. Zalewamy mlekiem . Dodajemy liść laurowy i ziele. Dusimy ok 10 min. dolewamy bulion. Doprawiamy do smaku solą. Dodajemy posiekane korniszony .Dusimy ok 15 min. Zaciągamy śmietana 30 % wymieszaną z łyżka mąki. Gotujemy aż zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować