Sandacz w sosie z grzybów leśnych

4.48 (173 ocen)

Przepis znalazłam na wędkarskim forum i przyznaję,że zaskoczył mnie przepyszny smak tej potrawy.

Składniki:

  • 4 kawałki sandacza
    70 ml białego wina
    200 g grzybów
    3 łyżki masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    200 ml słodkiej śmietanki 12 %
    sól, pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sandacz w sosie z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną. Odstawiamy na pół godziny po czym smażymy ją na oleju.
  • 2. Cebulę siekamy. Grzyby oczyszczamy i drobno kroimy, następnie razem z cebulą podsmażamy na maśle przez kilka minut. Całość zalewamy winem lekko odparowujemy , po czym dodajemy przeciśnięty czosnek i śmietankę. Dusimy przez kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku.
  • 3. Rybę podajemy z sosem i ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować