Sandacz w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

Smaki urlopu nad Bałtykiem :)

Składniki:

  • 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg
    mąka, sól i pieprz
    2 szalotki
    1/2 czerwonej papryki
    3 łyżki śmietany, u mnie 18%
    sól i pieprz

Sandacz w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sandacza pokroić w dzwonka, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
    W rondelku rozgrzać olej i zeszklić posiekaną szalotkę, dodać pokrojoną drobno paprykę, podsmażyć. Podlać wodą, gotować około 5 minut i dodać śmietanę, gotować kolejne 5 minut. Doprawić do smaku.
    Dzwonka ryby usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z sosem i ziemniakami z wody. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy