Salsa

4.44 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 14 godz.

Super do każdego rodzaju mięsa, jako sos do pizzy, makaronu, czy ryżu.

  • 14 godz.

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki
    1 zielona papryka
    2 cukinie
    0,5 kg cebuli(może być mieszana czerwona i biała)
    3 łyżki soli
    1 szklanka octu
    3 szklanki cukru
    0,5 litra przecieru pomidorowego
    1 łyżka słodkiej papryki
    1łyżka curry
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.44 (205 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy Salsa

Salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salsa 1. Warzywa obieramy, myjemy i oczyszczamy z nasion.
  • salsa 2. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę, solimy 3 łyżkami soli i odstawiamy na około12 godzin.
  • salsa 3. Następnie odlewamy sok z warzyw. Gotujemy 1 szklankę octu, dodajemy 3 szklanki cukru i rozpuszczamy. Dodajemy warzywa i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
  • salsa 4. Dodajemy przecier, łyżkę curry, słodkiej papryki, pieprz i sól. Gotujemy 10 minut.
  • salsa 5. Gorącą salsę nakładamy do słoiczków i zakręcamy. Odstawiamy na 5 minut wieczkiem do dołu.Gotowe!

Porady

Jeśli nie przepadamy za octem to proponuję ocet zastąpić kwaskiem cytrynowym. Jedno opakowanie na szklankę wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować