Salceson

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Ciasto jest tanie i wykonuje się bardzo szybko. Uwielbiają bardzo moje wnuczki ,nie jest słodkie tylko winne. Polecam wszystkim. Smacznego!.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 kostka margaryny
    ¾ szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 szklanka mleka
    2 łyżki żelatyny 3 paczki herbatników
    orzechy włoskie,rodzynki, wiśnie drylowane
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty Wędliny

Salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Salceson 1. Margarynę cukier, kakao rozpuścić w garnku. Do rozpuszczonej masy dodać pokrojone orzechy, rodzynki, wiśnie i pokruszone herbatniki. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z masą.Dobrze wymieszać i całość zlać do prostej butelki plastikowej. Wstawić do lodówki. Gdy masa zastygnie , naciąć butelkę z boku i zdjąć. Otrzymane ciasto pokroić w plasterki.

Porady

Można zlać do innego naczynia ale z butelki plastikowej jest łatwiej wyjąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować