Salceson

4.5 (192 ocen)

Fajna,słodka przekąska na beztroskie chwile przy kawie :)

Składniki:

  • 1 margaryna
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    4 łyżki kakao
    1 opakowanie żelatyny
    4 paczki herbatników

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki połamać,żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, aby napęczniała.
    Resztę składników zagotować. Następnie kilkoma łyżkami gorącej masy rozprowadzić żelatynę w gorącej kąpieli. Dodać do pozostałej masy, całość wystudzić. Wsypać połamane herbatniki , przelać do plastikowej butelki (1,5l) , schłodzić w lodówce.

Porady

Butelkę trzeba ściąć z góry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować