SAŁATOWE WRAPSY lub PRZEKĄSKA a'la gołąbki

4.5 (182 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Są proste i niezwykle pyszne. Można je zajadać jako drugie śniadanie, kolację, przekąskę czy przystawkę.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • liście sałaty - ja użyłam lodowej bo ją uwielbiam
    domowy serek ziołowy z jogurtów greckich lub może być kupny typu almette
    pomarańczowa papryka - kolor dowolny
    chuda wędlina
    ser żółty w plasterkach
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Sałatowe wrapsy lub przekąska a'la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liść sałaty smarujemy ziołowym serkiem, dajemy trochę papryki pokrojonej w paseczki, następnie plasterek chudej wędliny i plasterek sera żółtego, znów smarujemy twarożkiem i dajemy ponownie paprykę i wędlinę. Zwijamy jak na gołąbki, boki do środka a potem rolujemy i gotowe. Można zajadać.

Porady

można użyć dowolnego rodzaju sałaty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować