Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grubo ciosane ziemniaki i nie tylko one. Wyrazista sałatka w której dominuje ona, nowa królowa stołu, kiszona rzodkiewka. Musicie to wypróbować!

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średniej wielkości ziemniaki
    150 g szynki konserwowej
    10 sztuk kiszonych rzodkiewek
    1 mała czerwona cebula
    1/2 pęczku natki pietruszki
    2 pełne łyżki majonezu (wg upodobań)
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

    Rzodkiewki kroimy na pół, większe na ćwiartki.

    Szynkę kroimy w dużą kostkę.

    Cebulę i natkę siekamy.

    Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować