Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym i winogronem

3 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne i dietetyczne danie, które idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub na grilla

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść szpinaku
    2 plastry żółtego sera pleśniowego
    5 szt. czarnych oliwek
    8-10 szt. winogrona różowego
    2 pomidory suszone w oleju
    Kilka szt. orzechów nerkowca
    Oliwa z oliwek/olej z pomidorów suszonych
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Ser

Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno talerza ułożyć szpinak, nastepnie pokruszone plastry sera, pokroje winogrona, pomidory suszone i oliwki. Całość skropic oliwą z oliwek lub olejem z pomidorów i posypać orzechami nerkowca.

Porady

Zamiast orzechów nerkowca można użyć orzechy włoskie, orzechy arachidowe, pini.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować