Sałatka z ziemniaków pod chrupiącym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana sałatka może być przekąską lub całym posiłkiem. Smaczna, zdrowa, z wspaniałym chrupiącym boczkiem.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane , spore ziemniaki
    4 plastry boczku parzonego wędzonego
    10 rzodkiewek
    10 pomidorków daktylowych
    5-6 liści sałaty masłowej
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    3 łyżki ziaren słonecznika
    Sos:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki siekanego koperku
    3 ogórki kiszone
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ziemniaków pod chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ogórki trę na tarce o dużych oczkach, dodaję do nich jogurt, majonez, koperek, sól i pieprz, mieszam, odstawiam. Boczek kroję w paseczki, wytapiam na suchej patelni, osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ziemniaki kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki, a pomidory na połówki. Na porwanej sałacie układam na przemian ziemniaki, rzodkiewki, pomidorki, sos. Całość posypuję słonecznikiem, szczypiorkiem i boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sałata Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować