Sałatka z zielonej fasolki i sera feta

4.5 (186 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z zielonej fasolki i sera feta - przystawka nr 2

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielona fasolka szparagowa: 500 gramów
    - posiekana czerwona papryka: 1 sztuka
    - posiekana czerwona cebula: 1 sztuka
    - posiekana kolendra: 3 łyżki
    - pokrojone w plasterki rzodkiewki: 2 sztuki
    - pokruszony ser feta: 100 gramów
    - posiekane oregano: 1 łyżeczka
    - czerwony ocet winny: 2 łyżki
    - oliwa: 100 mililitrów
    - dojrzałe pomidory pokrojone na kawałki: 3 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zielonej fasolki i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować na parze. Przełożyć fasolkę do miski. Dodać paprykę, cebulę, kolendrę, rzodkiewki i ser feta. Posypać mielonym pieprzem i oregano. Wymieszać ocet z oliwą z oliwek. Sosem polać sałatkę. Wymieszać potrząsając. Przełożyć sałatkę na półmisek i podawać z cząstkami pomidora. Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować