Sałatka z tuńczykiem w muszlach makaronowych

4.5 (151 ocen)

Pyszna sałatka na wyjątkowe okazje :)

Składniki:

  • opakowanie muszli makaronowych ( u mnie 250 g)
    puszka tuńczyka w oleju
    papryka czerwona
    por
    cebula czerwona
    puszka kukurydzy
    szczypior
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżeczka musztardy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem w muszlach makaronowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno szczypior. Pora kroimy w cienkie talarki, które w trakcie mieszania powinny nam się rozpaść. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu, musztardy i przypraw robimy sos. Mieszamy sos z resztą składników i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 3. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką i gotowe!

Porady

Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka z tuńczykiem w muszelkach

To może cię zainteresować