Bardzo prosta i szybka sałatka, niewymagająca wielu produktów i czasu do przygotowania. Jednak swoim oryginalnym smakiem podbije nie jedno podniebienie!
20 min
Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
2 torebki ryżu
3/4 słoika ogórków konserwowych lub kiszonych
3-4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Sałatka z tuńczykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować ryż, wyjąć z torebek na sitko i przelać dużą ilością zimnej wody, aby się nie kleił.
Gdy ryż już zimny można przesypać go już do miski.
Następnie należy odlać olej z tuńczyka i pokruszyć ręką na małe kawałki.
Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem oraz solą i pieprzem.
Porady
Ilość składników można zwiększać lub zmniejszać według uznania.
Komentarze