Sałatka z tuńczykiem i ryżem

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Bardzo prosta i szybka sałatka, niewymagająca wielu produktów i czasu do przygotowania. Jednak swoim oryginalnym smakiem podbije nie jedno podniebienie!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
    1 puszka kukurydzy
    1 duża cebula
    2 torebki ryżu
    3/4 słoika ogórków konserwowych lub kiszonych
    3-4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż, wyjąć z torebek na sitko i przelać dużą ilością zimnej wody, aby się nie kleił.
    Gdy ryż już zimny można przesypać go już do miski.
    Następnie należy odlać olej z tuńczyka i pokruszyć ręką na małe kawałki.
    Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników.
    Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
    Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem oraz solą i pieprzem.

Porady

Ilość składników można zwiększać lub zmniejszać według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować