Ta sałatka była na drugie śniadanie po owsiance. Konkretna w smaku, polecam ten przepis na sałatkę na piknik! Syn wyjadał jajka a ja grzanki:)Tuńczyk się rozsypał i wspaniale wkomponował.
Jaja ugotuj na twardo, ostudź. Pokrój na 4 cząstki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oliwki przekrój na pół. Jeśli robisz sam/a grzanki poczekaj niech ostygną.
Składniki dressingu wymieszaj i polej sałatkę. Można zamiast dressingu śmietanowego użyć ocet prowansalski i olej słonecznikowy w proporcji 1:1.
Pyszna przekąska:)
2.Mój przepis na grzanki. Dwie kromki chleba. Okrój skórki, podpiecz w tosterze i jeszcze ciepłe posmaruj masłem czosnkowym, lub samymi przekrojonymi ząbkami czosnku. Pokrój w kostkę i poczekaj aż wystygną.
Komentarze