Sałatka z tuńczyka, fasoli i selera naciowego

4.49 (173 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, która dobrze się sprawdzi jako posiłek do zabrania do pracy - to smaczniejsza i zdrowsza opcja niż kanapki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - fasola konserwowa: 1 opakowanie
    - tuńczyk w sosie własnym w kawałkach: 1 opakowanie
    - seler naciowy - łodygi z liśćmi: 0.25 sztuki
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - oliwa extra vergine: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny czerwony: 1 łyżka
    - musztarda Dijon: 2 łyżeczki
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczyka, fasoli i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy, łodygi selera pokroić w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki, wymieszać składniki.
  • 2. Zrobić sos, mieszając dokładnie oliwę, ocet balsamiczny, musztardę i przyprawiając solą i pieprzem.
  • 3. Polać sosem składniki sałatki, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Sałata Seler Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować