Sałatka z selerem konserwowym

4.5 (143 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo smaczną, prostą a za razem szybką w przygotowaniu sałatkę, która na pewno zasmakuje gościom i szybko zniknie z talerza.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż 2 woreczki,
    por kawałek ( tylko biała część),
    jajka ugotowane na twardo 5 szt,
    ser żółty około 250 g,
    seler konserwowy 1,5 słoika,
    szynka konserwowa 300 g,
    sól i pieprz do smaku,
    majonez według uznania,
    dodatkowo;
    natka pietruszki,
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez Szynki Ser

Sałatka z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z selerem konserwowym 1. Ryż ugotować na sypko.
    Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, a następnie odsączyć na sicie.
    Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać w zimnej wodzie (wtedy łatwiej się obiera), obrać a następnie pokroić w kostkę.
    Seler konserwowy odsączyć z zalewy, jeżeli jest długi to pokroić w mniejsze kawałki. Ser żółty potrzeć na tarce (grube oczka).
    Szynkę pokroić w małe drobne paseczki.
    Por obrać pokroić w prążki, a następnie sparzyć gorąca wodą i odsączyć.
    Wszystkie składniki wymieszać do połączenia, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.

    Udekorować rulonikami z szynki oraz pietruszką zieloną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować