Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorem

4.45 (163 ocen)

Lekka sałatka idealna na wiosenne śniadanie

Składniki:

  • Pół główki sałaty masłowej
    Pół główki sałaty lodowej
    Kawałek zielonego ogórka
    8 pomidorków koktajlowych
    4 rzodkiewki
    Sos:
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka octu balsamicznego
    Pieprz kolorowy świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.45 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Obie sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Wrzucić do miski i wymieszać.

    Ogórka obrać ze skóry, pokroić wzdłuż na 4 i następnie na plasterki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Rzodkiewki umyć, odciąć końce. Pokroić w ćwierćplasterki. Wrzucić warzywa do sałaty.

    Wszystkie składniki sosu zamieszać dokładnie. Można wymieszać trzepaczką lub wlać je do słoiczka i wstrząsnąć.

    Sałatę z warzywami zamieszać, polać sosem i ponownie zamieszać. Podawać do obiadu lub jako lekką kolacją, np. z bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować