Sałatka z ryby i selera naciowego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu o zaskakującym smaku. Połączenie ryby i warzyw sprawia że jest sycąca.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 seler naciowy
    20 dag filetu z dorsza lub łososia wędzonego
    4 ogórki konserwowe
    ząbek czosnku
    3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
    pieprz, sól, cukier
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Sałatka z ryby i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Selera pokroić na kawałki i zblanszować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
    2. Dorsza pokroić w kostkę i szycko obsmażyć na gorącym tłuszczu. Jeśli przygotowujemy sałatkę z łososia należ go tylko rozdrobnić, bez obsmażania.
    3. Ogórki utrzeć na tarce o dużych oczkach.
    4. Czosnek posiekać.
    5. Składniki połączyć z majonezem (lub jogurtem), przyprawami i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować