Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i awokado

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Zdrowa, sycąca, kolorowa sałatka z aromatycznym dressingiem.

  • 15 min

Składniki:

  • na 1 porcję:

    kilka garści rukoli
    1/2 awokado
    8 pomidorków koktajlowych
    2 rzodkiewki
    2 pełne łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

    na dressing
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka wody
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka płynnego miodu
    po ok 1/2 łyżeczki czarnuszki i suszonych tartych pomidorów
    kilka liści świeżej bazylii
    sól morska, pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę i pozostałe warzywa dokładnie umyć i osuszyć.
    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, rzodkiewki w plasterki.
    Połowę awokado wydrążyć i pokroić w kostkę.
  • 2. Dressing: Olej, wodę, sok z cytryny, miód, posiekaną bazylię i przyprawy dokładnie wymieszać.
    W misce umieścić wszystkie składniki, tuż przed podaniem wlać dressing i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować