Sodko-kwaśna sałatka z pysznym miodowym sosem i chrupiącym słonecznikiem.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
- opakowanie rukoli
- ser sałatkowy Islos
- 3 buraczki czerwone gotowane lub pieczone
- winogrona czerwone bez pestek
- pomidor lub pomidorki koktajlowe
- prażony na maśle z łyżeczką cukru słonecznik
- sos miodowo-musztardowy
Sałatka z rukolą i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraka pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół. Wszystkie warzywa umieścić w miseczce.
Przygotować sos miodowo-musztardowy: łyżeczka miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, łyżeczka oleju, sok z połowy cytryny, pieprz i odrobina soli. Połączyć z sałatką.
Na wierzch posypać uprażony, lekko słodki słonecznik.
Komentarze