Sałatka z roszponki, gorgonzoli i pomidorów

4.5 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Bomba witaminowa i bogactwo smaku w jednym

  • 10 min

Składniki:

  • Sałatka z roszponki, gorgonzoli i pomidorów
    100 g roszponki
    1 awokado
    15 pomidorków koktajlowych
    100 g gorgonzoli
    garść orzechów włoskich

    Miodowy sos winegret
    1 łyżeczka miodu
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
    1 łyżka octu winnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponki, gorgonzoli i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie miodowego sosu winegret: Czosnek bardzo drobno posiekać, rozetrzeć końcem noża, posypać delikatnie solą i przełożyć do miseczki. Dodać miód i razem rozetrzeć. Wlać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać składniki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • sałatka z roszponki 2. Sałatka: Roszponkę umyć i osuszyć, pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, ser gorgonzolę i awokado pokroić w kostkę, orzechy pokroić na mniejsze kawałki.
  • sałatka z roszponki 2 3. Przed podaniem polać miodowym sosem winegret
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Roszponka Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować