Sałatka z roszponką i serem pleśniowym

4.51 (152 ocen)

Sałatka jest lekka, a ser pleśniowy zaostrzy smak.

Składniki:

  • opakowanie roszponki,
    15 dag pomidorków koktajlowych lub 1 duży pomidor malinowy
    mała cebula,
    10 dag sera z błękitną, srebrną lub zieloną pleśnią,
    kilka oliwek

    SOS:
    4 łyżki oliwy z oliwek,
    2 łyżki soku z cytryny,
    łyżka octu balsamicznego,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki pokroić na mniejsze kawałki lub połówki. Ser również pokroić na mniejsze części. Cebulkę drobno posiekać.
    Pomidorki pokroić w ćwiartki, połączyć z roszponką,oliwkami, cebulą i serem.
    Wszystkie składniki przełożyć do salaterki.
  • 2. Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny, octem balsamicznym, przyprawić solą i pieprzem.
    Tak przygotowanym sosem polać sałatkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować