1 duży por – biała część
awokado
2 jajka ugotowane na twardo
2 kiszone ogórki
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżka keczupu
sok z cytryny
sól, pieprz
szczypiorek do ozdoby
Sałatka z porem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestkę, miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Kawałek awokado można odłożyć do ozdoby. Jajka, oczyszczony por oraz ogórki również drobno pokroić, dodać awokado i dokładnie wymieszać.
2.Zrobić sos łącząc ze sobą jogurt, majonez i keczup, polać sałatkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można ozdobić plasterkami awokado i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze