Sałatka z pora do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna do dań drobiowych.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pora (biała część)
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka śmietany ukwaszonej
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Sałatka z pora do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z pora do obiadu 1. Pora kroimy w piórka, sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy i studzimy.
    Jajka kroimy w kostkę, dodajemy do pora razem z majonezem i śmietaną.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy