SAŁATKA Z PIECZONYMI BURACZKAMI I SEREM FETA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa sałatka która jest doskonałym dodatkiem do obiadu lub propozycja lekkiej kolacji.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie młode buraczki
    2 garści sałaty aragula
    1 świeży ogórek
    3 łyżki sera feta
    1 łyżka orzechów włoskich
    1 łyżka musztardy Dijon
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki Buraczki

Sałatka z pieczonymi buraczkami i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki wyszorować i każdy zawinąć w folię aluminiową następnie ułożyć na foremce lub żaroodpornym naczyniu. Buraczki podlać woda wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz ok. 1.5 godziny aż będą miękkie.
  • 2. Kiedy buraczki wystygną ,obrać ich że skórki, i zetrzeć na tarku o grubych oczkach.
  • 3. W salaterce ułożyć wcześniej umytą i osuszoną aragula, dodać buraczki, pokrojonego w kostkę ogórka, orzechy i ser.
  • 4. Sos:
    Musztardę, ocet i olej wymieszać i wyłożyć na sałatkę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować