Sałatka z pieczarkami, rukolą i fetą

4.49 (181 ocen)

  • 5 min

Będąc na diecie często możemy czuć się głodni. Aby zjeść smacznie i dietetycznie polecam sałatkę z pieczarkami, rukolą oraz fetą.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 plasterki fety (ja używam tej z Maćkowy)
    8 pieczarek
    garść rukoli
    6 czarnych oliwek
    1 pomidor
    troszkę słonecznika uprażonego na suchej patelni
    olej do smażenia
    sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczarkami, rukolą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy na plasterki. Następnie podsmażamy je na patelni aż wyparuje woda, którą puszczą. Pod koniec przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • 2. W czasie, kiedy przysmażamy pieczarki, myjemy rukole, kroimy oliwki na plasterki, pomidory na ósemki a fetę na małe kawałki.
  • 3. Na talerzu układamy rukolę, potem pomidory, oliwki i pieczarki. Posypujemy całość fetą oraz uprażonym ziarnami słonecznika.

Porady

Odpowiednim dodatkiem do tej sałatki jest sos vinegrette.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pieczarki Pomidor Rukola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować