Sałatka z pieczarkami, jajkami i kukurydzą

4.47 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z pieczarkami, nie za ciężka dzięki temu, że pieczarki sparzyłam wrzątkiem, nie smażyłam.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki-pół kilo
    5 jajek
    puszka kukurydzy
    5-6 ogórków kiszonych
    biała część pora
    majonez- 2 łyżki
    sól, pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Sałatka z pieczarkami, jajkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, pokroić na okrągłym sitku.
    2.Por pokroić w półplasterki, umyć na sicie i osuszyć.
    3.Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    4.Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w półplasterki i sparzyć wrzątkiem.
    5.Ogórki pokroić w kostkę.
    6.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, przyprawy, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
    Odstawić na trochę do lodówki aby sałatka się przegryzła.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować