Sałatka z marynowanych pieczarek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta i smaczna sałatka na przekąskę na stół wielkanocny.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pieczarki marynowane 1 duży słoik
    Papryka czerwona 1 szt.
    Kukurydza 1 puszka
    Ogórki kiszone 4 szt.
    Jajka 4 szt.
    Ser żółty 10 dag
    Majonez ½ szklanki
    Jogurt naturalny 4 łyżki
    Szczypiorek
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane

Sałatka z marynowanych pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w grubszą kostkę. Tak samo pokroić oczyszczoną paprykę, ogórki, ser i odsączone pieczarki i kukurydzę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki i posypać posiekanym szczypiorkiem. Schłodzić w lodówce i podawać z dobrą wędliną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować