SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I ŻURAWINĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa , smaczna, lekka.Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie.Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację.Sprawdzi się również jako dodatek na obiad - połączona z makaronem świderki tworzy danie niezwykle sycące.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    * ulubione sałaty , u mnie: radicchio , frisee i escarole - ok. 150 g

    * upieczony łosoś - 100 g

    * czarne oliwki - 50 g

    * świeża żurawina - ok. 100 g

    * oliwa z oliwek - 25 ml

    * sól, pieprz, cukier, sok z cytryny - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Sałatka z łososiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Świeżą żurawinę zalewamy 250 ml wody, dodajemy 2 łyżki cukru, gotujemy do miękkości , owoce wyciągamy.

    Do kompotu dodajemy odrobinę oliwy , sól, pieprz, sok z cytryny i ewentualnie jeszcze odrobinę cukru do smaku, odstawiamy.

    Sałaty rwiemy , upieczonego łososia kroimy w kostkę, oliwki kroimy w plasterki.

    Dodajemy ugotowaną żurawinę i zalewamy przygotowanym dipem.

    Wszystko razem delikatnie mieszamy.

    Gotowe!

Porady

Śmiało można użyć innych sałat.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Oliwki Ryby Sałata Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować