Sałatka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka z kapusty pekińskiej przez wiele osób nazywana jest sałatką „śmieciową” ;) Coś w tym w sumie jest, bo dzięki niej można wysprzątać lodówkę z warzyw :D Głównym składnikiem jest kapusta pekińska i nie ma warzywa, które by nie pasowało do tej sałatki.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    - kapusta pekińska
    - duża marchewka
    - papryka czerwona
    - ogórek zielony
    - duży pomidor
    - puszka kukurydzy
    - 2 łyżki majonezu
    - 2 łyżki śmietany 18% (lub jogurt naturalny)
    - pieprz
    - sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Sałatka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Z pomidora i papryki usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w półksiężyce. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i śmietanę (jogurt). Dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować