Sałatka z kapustą pekińską i brokułem

4.51 (198 ocen)

  • 15 min

Idealnie nadaje się jako dodatek zarówno do tradycyjnych dań jak i np. do grilla.

  • 15 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    1/3 małej czerwonej papryki
    duża cebula
    4 spore różyczki surowego brokuła
    duża puszka kukurydzy konserwowej
    2 pomidory

    6 łyżek kefiru lub jogurtu
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka z kapustą pekińską i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do dużej miski. Pomidory kroimy w kostkę, odsączamy z nadmiaru soku, paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy.
  • 2. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty warzyw. Różyczki brokuła kroimy na malutkie kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
  • 3. Sałatkę doprawiamy kefirem/jogurtem, majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować