Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, miętą i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie składników, które na co dzień nie spotykają się za często. Idealny dodatek do grillowanych potraw, przystawka przed daniem głównym lub pyszna kolacja.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - sałata mix: 120 gramów
    - brzoskiwinie: 3 sztuki
    - ser feta pokrojony w kostkę: 80 gramów
    - cebula czerwona w plastrach (duża): 1 sztuka
    - mięta świeża listki: 15 sztuk
    - oliwa czosnkowo-ziołowa: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, miętą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mix sałat rozłożyć na dwóch dużych talerzach.
  • 2. Na liściach układamy po równo pokrojoną w talarki cebulę, fetę w małych kostkach.
  • 3. Brzoskwinie myjemy, osuszamy i kroimy na osiem części. Każda cząstkę kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i po dwóch minutach obracamy. Ukladamy na sałacie.
  • Gotowa sałatka 4. Całość posypujemy listkami świeżej mięty i skrapiamy nieco oliwą smakową( u mnie czosnkowo-ziołowa). Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować