Pyszne połączenie składników, które na co dzień nie spotykają się za często. Idealny dodatek do grillowanych potraw, przystawka przed daniem głównym lub pyszna kolacja.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- sałata mix: 120 gramów
- brzoskiwinie: 3 sztuki
- ser feta pokrojony w kostkę: 80 gramów
- cebula czerwona w plastrach (duża): 1 sztuka
- mięta świeża listki: 15 sztuk
- oliwa czosnkowo-ziołowa: 5 łyżek
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, miętą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mix sałat rozłożyć na dwóch dużych talerzach.
2.Na liściach układamy po równo pokrojoną w talarki cebulę, fetę w małych kostkach.
3.Brzoskwinie myjemy, osuszamy i kroimy na osiem części. Każda cząstkę kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i po dwóch minutach obracamy. Ukladamy na sałacie.
4.Całość posypujemy listkami świeżej mięty i skrapiamy nieco oliwą smakową( u mnie czosnkowo-ziołowa). Podajemy.
Komentarze