Sałatka z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z fasolki szparagowej

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej,
    - 1/2 słoika suszonych pomidorów z żurawiną (ok 6 sztuk),
    - 100 g wędzonego boczku,
    - garść płatków migdałowych,
    - odrobina twarogu (do ozdoby i smaku).

    Dressing:
    - 1 łyżka octu balsamicznego,
    - 2 łyżki oliwy z oliwek,
    - sól, pieprz, szczypta czerwonej wędzonej papryki (do smaku),
    - 1 łyżka syropu klonowego (do smaku).

Sałatka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, zalewamy zimną wodą i odcedzamy. Boczek i suszone pomidory kroimy w kostkę. Boczek chwilę podsmażamy do zarumienienia. Na talerz wykładamy fasolkę, boczek, suszone pomidory. Polewamy dressingiem, ozdabiamy płatkami migdałów i twarogu.

    Dressing:
    Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy