Sałatka z fasolką szparagową

4.49 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Pyszna i zdrowa sałatka. Świetnie nadaje się do obiadu, jemy ją również jako samodzielne danie na kolację.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Pół główki sałaty lodowej
    20 dag żółtej fasolki szparagowej
    1 kalarepa
    200 g jogurtu greckiego
    2 czubate łyżki posiekanego grubego szczypioru
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, pokroić na 3-4 cm kawałki, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kalarepę zetrzeć na grubych oczkach tarki, a sałatę drobno posiekać.
    Gdy fasolka ostygnie wymieszać składniki sałatki z jogurtem i szczypiorkiem.

Porady

Najlepiej smakuje dobrze schłodzona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować