sałatka z fasolką szparagową

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

pyszna sałatka na każdą okazję

  • 30 min

Składniki:

  • pół kg zielonej fasolki szparagowej
    3 jabłka
    2 czerwone cebule
    kostka sera żółtego
    3 ogórki konserwowego
    kilka plastrów papryki konserwowej
    sos:
    1szklanka majonezu
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki musztardy Dijon
    1 łyżka zalewy z ogórków
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie al dente, następnie kroimy na kawałki. Oczyszczone jabłka i cebule kroimy w kostkę, podobnie jak ser, ogórki i paprykę, całość mieszamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do warzyw z serem.

Porady

poza sezonem fasolkę możemy zastąpić groszkiem konserwowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować