Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów

4.49 (174 ocen)

  • 20 min

Pyszna i lekka sałatka, idealna na szybki i smaczny lunch, kolację czy piknik :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 puszka ryb w oleju (np. dorsza, śledzia,tuńczyka)
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 mała cebula
    8 pomidorków cherry
    6 pieczarek
    sok z 1 cytryny
    pół czerwonej papryki
    2 łyżki oliwy
    pół pęczka posiekanej natki pietruszki
    sól,pieprz :)
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Odsączoną fasolę wsypujemy do miski, dodajemy rozdrobnioną rybę, cebul pokrojoną w cienkie plastry, paprykę w kostkę, pomidorki w ćwiartki i pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Posypujemy posiekaną pietruszką, mieszamy i gotowe ;)

Porady

Przepis pochodzi z mojego bloga : http://adventures-inthekitchen.blogspot.com

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować