Pyszna i lekka sałatka, idealna na szybki i smaczny lunch, kolację czy piknik :)
20 min
Składniki:
Składniki:
1 puszka ryb w oleju (np. dorsza, śledzia,tuńczyka)
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała cebula
8 pomidorków cherry
6 pieczarek
sok z 1 cytryny
pół czerwonej papryki
2 łyżki oliwy
pół pęczka posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz :)
Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Odsączoną fasolę wsypujemy do miski, dodajemy rozdrobnioną rybę, cebul pokrojoną w cienkie plastry, paprykę w kostkę, pomidorki w ćwiartki i pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Posypujemy posiekaną pietruszką, mieszamy i gotowe ;)
Porady
Przepis pochodzi z mojego bloga : http://adventures-inthekitchen.blogspot.com
Komentarze