SAŁATKA z cieciorki, kukurydzy, fioletowych ziemniaków z tuńczykiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min

ciekawe połączenie smakowe z przykuwającymi uwagę fioletowymi ziemniakami

  • 60 min

Składniki:

  • 3 ugotowane fioletowe ziemniaki ( mogą być zwykłe )
    1 duża ugotowana marchewka
    1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1 puszka cieciorki
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z cieciorki, kukurydzy, fioletowych ziemniaków z tuńczykiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowane i obrane fioletowe ziemniaki 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Ugotowane obieramy po ostygnięciu.
  • wszystkie składniki do jednej miski 2. Tuńczyka, kukurydzę i cieciorkę odcedzamy z z zalewy.
    Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
  • wymieszane i gotowe 3. Dodajemy majonezu oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować