Sałatka witaminowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jest błyskawiczna i prosta do zrobienia, a jej uniwersalny smak pasuje do wszystkich dań.

  • 30 min

Składniki:

  • ● woreczek ryżu
    ● 2 średnie cebule
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 4 ogórki kiszone
    ● duży pomidor
    ● mała papryka
    ● 5 łyżek majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● natka pietruszki

Sałatka witaminowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, odcedzamy
    i studzimy. Cebule obieramy,
    kroimy w małą kostkę. Przelewamy
    wrzątkiem i studzimy.
  • Sałatka witaminowa 2. Ogórki kroimy w kostkę,
    a pomidora i paprykę w paski.
    Mieszamy z ryżem, cebulą,
    groszkiem i kukurydzą.
  • Sałatka witaminowa 3. Dodajemy majonez, doprawiamy
    solą i pieprzem. Mieszamy.
    Posypujemy posiekaną
    natką pietruszki.

Porady

Sałatka będzie jeszcze lepsza, gdy wstawimy ją na kilka godzin do lodówki

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy