Sałatka warzywna z liśćmi pora do słoików

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę warzywną. Sałatkę przygotowałam z różnych warzyw. Świetnie smakuje do drugiego dania.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 dag kapusty
    1 łyżka soli
    1,5 kg ogórków
    1 łyżka soli
    1 duża czerwona papryka
    4 średnie marchewki
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    20 dag liści pora
    8 łyżek oleju
    8 łyżek octu jabłkowego 6%
    3 łyżki cukru
    1 płaska łyżka czarnego pieprzu
    1 płaska łyżka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka warzywna z liśćmi pora do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywna z liśćmi pora do słoików 1. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski i posypujemy solą, wygniatamy i odstawiamy. Ogórki myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w plasterki i przekładamy do miski. Posypujemy solą i mieszamy, odstawiamy.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
    Paprykę i marchew i liście pora myjemy i wycieramy ściereczką, paprykę pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Liście pora kroimy na drobno. Z kapusty i ogórków zlewamy płyn i przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę wkładamy do czystych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ( gotujemy ) przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować