Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.46 (167 ocen)

  • 35 min

Bardzo często gości na naszym stole

  • 35 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
    1 czerwona cebula
    1 średnia marchewka
    2 ogórki kiszone
    3 jajka
    1 puszka kukurydzy
    15 dkg żółtego sera
    pęczek pietruszki lub szczypiorku
    majonez
Wystaw ocenę:

4.46 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Tuńczyka odsączyć i wyłożyć na dno salaterki
    2.Cebulę pokroić w kostkę i zasolić, wyłożyć na tuńczyka
    3.Marchewkę ugotować wystudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
    wyłożyć jako kolejną warstwę
    4.Ogórki również zetrzeć tak samo jak marchewkę
    5.Jajka ugotować na twardo wystudzić i zetrzeć na tarce, wyłożyć na ogórki
    6.Kukurydzę odsączyć z zalewy i wyłożyć na jajka
    7.Na samą górę ścieramy na tarce żółty ser
    8.Wierzch posmarować majonezem
    9.Posypać natką pietruszki ,lub szczypiorkiem
    10.Schłodzić i serwować

Porady

Ja sałatki w salaterce nie solę ani nie pieprzę, natomiast można to zrobić ewentualnie po nałożeniu na talerzyk w zależności od gustu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować